Krótki termin - #ZEROWASTE
Szynka Serrano Blok ok. 2,2kg Porxas
Szynka Serrano Blok ok. 2,2kg Porxas

155,99 zł

Cena regularna: 165,99 zł

Najniższa cena: 79,99 zł
szt.
Promocje
Szynka Serrano Blok ok. 2,2kg Porxas
Szynka Serrano Blok ok. 2,2kg Porxas

155,99 zł

Cena regularna: 165,99 zł

Najniższa cena: 79,99 zł
szt.
Bestsellery
Golonka pieczona 300g Pekpol
Golonka pieczona 300g Pekpol

11,65 zł

szt.
Kabanosy delikatesowe 360g Pekpol
Kabanosy delikatesowe 360g Pekpol

14,55 zł

szt.
Kiełbasa zwyczajna Pekpol
Kiełbasa zwyczajna Pekpol

33,49 zł

szt.
Salchichon Plastry 100g Porxas
Salchichon Plastry 100g Porxas

7,69 zł

szt.

Prawdziwa konserwa bez konserwantów

Prawdziwa konserwa bez konserwantów

konserwa bez konserwantów

Wybierając się na codzienne zakupy, często zastanawiamy się, na jakiej podstawie dokonywać wyboru produktów. W dobie wszechobecnych konserwantów stosowanych do przedłużania dat przydatności poszczególnych z nich za kryterium warto przyjąć ich skład. Otóż niejednokrotnie słyszymy w mięsnych sklepach pytanie: „A ile jest mięsa w mięsie?” – niestety, smutna prawda jest taka, że wielu producentów stosuje rozmaite dodatki mające za zadanie w sztuczny sposób podtrzymać przydatność do spożycia sprzedawanych przez nich artykułów. Jeśli więc chodzi o wybór mięsa, zainteresować powinna nas dostępna w sklepie internetowym EkoloFF konserwa bez konserwantów. Sekretem tego produktu jest przygotowywanie go wyłącznie przy użyciu naturalnych składników oraz przy zastosowaniu naturalnych metod konserwacji, które znane są i stosowane w wielu domach już od pokoleń. Takie konserwy smakują o wiele lepiej nawet od świeżej szynki kupionej w mięsnym tuż za rogiem, ponieważ o ich smak dbają już hodowcy zwierząt, które są przez nich karmione również wyłącznie naturalnym pokarmem. Dzięki temu powstają nie tylko smaczne, ale też niezwykle zdrowe konserwy, za których wysoką jakość odpowiedzialny jest ich producent. Wystarczy spróbować – gwarantujemy, że zdecydowanie staną się one ulubionym dodatkiem do kanapek.

Jak powstają naturalne, pozbawione konserwantów konserwy?

Dostępne w naszej ofercie smaczne konserwy to przede wszystkim wyselekcjonowane mięso pochodzące wyłącznie z naturalnych polskich hodowli, gdzie zwierzęta są nie tylko dobrze karmione, ale też dobrze traktowane, co przekłada się na późniejszą jakość produktów. Każda konserwa jest doprawiana odpowiednią mieszanką wysokiej jakości przypraw, takich jak liść laurowy, majeranek czy bazylia. Każdej mieszance znajduje się także ziele angielskie, kminek, a także czosnek i standardowo – sól i pieprz. Co istotne, do produkcji konserw używana jest wyłącznie naturalna sól kamienna, a nie – jak to ma miejsce w przypadku wielu innych producentów – sól peklowa. Dzięki temu smak jest jeszcze lepszy, a skład znacznie zdrowszy. Dobre konserwy nie zawierają też żadnych antyzbrylaczy ani innych niekorzystnych dla naszego zdrowia substancji. Zamiast stosowania konserwantów sprzedawane przez nas mięso poddawane jest procesowi tyndalizacji, który ma celu wyeliminowanie wszystkich bakterii mogących znacznie skrócić czas przydatności produktu do spożycia. Wielokrotna pasteryzacja pozwala w naturalny sposób wydłużyć ten czas nawet do 2 lat od momentu zamknięcia do mięsa w słoikach, co oznacza, że swoje zapasy możemy przechowywać naprawdę długo.

Dlaczego tak trudno dostać żywność bez konserwantów?

W dzisiejszych czasach, kiedy wszyscy producenci liczą jedynie swoje zyski i nie bardzo przejmują się innymi sprawami, liczy się przede wszystkim jak najszybszy czas produkcji. W nastawionych na masową produkcję żywności fabrykach stosuje się zatem rozmaite środki konserwujące, dzięki którym cały proces produkcyjny przebiega znacznie szybciej. Typowa konserwa golonka znacznie szybciej trafi na półki sklepowe, jeśli doda się do niej środków konserwujących, aniżeli wtedy, gdy podda się ją procesowi tyndalizacji. Przypomnijmy tylko, że tyndalizacja polega na kilkukrotnym pasteryzowaniu zamkniętej w słoikach żywności, przy czym każde ogrzewanie słoika powinno być oddzielone od siebie przynajmniej jednodniowym, a najlepiej 48-godzinnym, odstępem czasowym. Nietrudno policzyć więc, że wyprodukowanie jednej partii konserw zajmuje od około trzech do pięciu dni, a co za tym idzie, wielu przedsiębiorcom zwyczajnie się nie opłaca. Jeśli jednak należymy do tzw. świadomych konsumentów, z pewnością z chęcią poświęcimy więcej czasu na to, żeby dotrzeć do naprawdę naturalnych konserw, które nie tylko są o wiele zdrowsze, ale także znacznie smaczniejsze od tych, które sprzedawane są w większości łatwo dostępnych marketów. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą dostępną na stornie sklepu internetowego EkoloFF – na pewno znajdzie się tu coś dla każdego wymagającego klienta.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl